Gordan Crvenković dr.med.

 

Ginekolog u centru Zagreba.

Dr. Gordan Crvenković započeo je svoje obrazovanje i karijeru studijem na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Već tada, njegov specifični pristup radu podrazumijevao je sveobuhvatni pristup rješavanju problema i konstantnom traženju inovacija. Obogaćujući svoje znanje studijem na II medicinskom fakultetu u Moskvi, stekao je širu perspektivu obrazovanja i metoda djelovanja, koja je dovela do toga da bude prepoznat i odabran od strane eminetnih stručanjaka u ginekologiji.

Nakon polaganja stručnog ispita 1988.godine, te odrađivanja jednogodišnjeg staža u Općoj bolnici “Sestre Milosrdnice”, nastavlja svoju edukaciju kao znanstveni novak pod mentorstvom prominentnog, svjetski prepoznatog stručnjaka u ginekologiji i ultrazvučnoj ginekologiji, prof. Asima Kurjaka. Pritom, dr. Crvenković je samostalno napisao, kao i sudjelovao u izradi brojnih znanstvenih radova I istraživanja, objavljenih u vodećim stručnim medicinskim časopisa domaće i strane naklade. Završio je poslijediplomski studij na temu: “Ultrazvuk u kliničkoj  medicini”. Izvrsnošću tog rada prepoznat je od strane još jednog internacionalnog stručnjaka, prof. Lawrencea Platt-a. Iste godine kada su se i upoznali, dr. Crvenković postaje voditeljem ultrazvučnog tima u revolucionarnom programu ranog probira raka jajnika – “Gilda Radner Ovarian Cancer Detection Program”, smještenog u najvećoj privatnoj bolnici zapadne Amerike, “Cedars-Sinai Medical Center” na Beverly Hillsu. Unatoč okupiranošću u ovakvom programu, dr. Crvenković nastavlja s objavom znanstvenih radova, pritom dijeleći svoje iskustvo i spoznaje s ostatkom struke.

Njegova je specijalizacija u ultrazvučnoj ginekologiji i ranom prepoznavanju simptoma raka jajnika i tvorbi jajnika. Znanstveni rad iz ovog područja nagradjen je na Svjetskom kongresu ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu, održanom u Las Vegasu 1994 godine.

Jedna od vodećih hipotezi njegova rada jest prevencija putem edukacije stručnjaka i šire publike. S tim se motivom i željom vratio u Republiku Hrvatsku, gdje je završio specijalistički studij ginekologije i porodništva. Njegova misija nastavlja radom kao voditelj odjela za neinvazivnu dijagnostiku “Zavoda za planiranje obitelji” u “Klinici za ženske bolesti i porode” ( KBC-a Zagreb, Petrova). Aktivnim sudjelovanjem na relevantnim kongresima struke koristi svaku mogućnost kako bi stečeno znanje podijelio sa svojim kolegama. Kasnije, prelazi u najveću privatnu polikliniku iz područja ginekologije, porodništva i humane reprodukcije, pod vodstvom stručnjaka prof. Velimira Šimunića, “pionira” umjetne oplodnje u Hrvatskoj.

Član je svih ginekoloških organizacije u zemlji, te brojnih međuanrodnih društva i akademija, poput  članstva u Američkom institutu za Ultrazvuk u Medicini, te počasnog članstva pri Medicinskoj Akademiji sjevernog Čilea. Uz to, bio je hrvatski predstavnik u upravnom tijelu Europske udruge za kontracepciju. Njegova potreba za razvijanjem inovacija dovela je i do suradnje s tvrtkom “Cook Medical”, prilikom koje je izrazito doprinjeo razvoju i primjeni suvremenih katetera u dijagnostici nepravilnih krvarenja iz maternice i patologije endometrija kod neplodnih parova.

Povrh svega, jedini je licencirani stručnjak u provođenju revolucionarne metode procjene rizika za rakom jajnika (IOTA), ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji.

Novi interes nalazi u primjeni neinvazivnih postupaka u području ginekološke estetike

Svoju je privatnu praksu započeo djelovanjem u Rovinju, te nastavio radom u moderno opremljenoj, ugodnoj i profesionalnoj privatnoj ordinaciji u samom centru Zagreba, gdje i dalje uspješno provodi svoju misiju edukacije i prevencije kada je god to moguće. Njegovo je bogato i raznoliko iskustvo,  holistički pristup, konstantna potreba za inovacijama i promišljanjem, kao i dijeljenjem znanja, ono što ga ističe kao stručnjaka u ultrazvučnoj ginekologiji.

Izuzev hrvatskog, tečno se služi engleskim i ruskim jezikom.

Pročitajte intervju sa Gordanom Crvenkovićem na wish.hr

Gordan Crvenković je čest gost programa RTL kockica pogledajte neke od emisija.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.