Gordan Crvenković dr.med.

 

Ginekolog u centru Zagreba.

Nakon studija medicine u Moskvi (2. MOLGMI) i Zagrebu (Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu) dr. Gordan Crvenković odradio je jednogodišnji staž u OB „Sestre Milosrdnice“, u Zagrebu. Stručni ispit položio je 1988. godine.

Od 1989. godine usavršava se kao znanstveni novak u KB „Sveti Duh“, na odjelu ginekologije i porodništva, pod mentorstvom prof. Asima Kurjaka. Poučen njegovim znanjem i iskustvom stekao je uvid u najnovija dostignuća iz područja ultrazvuka (osobito u ranoj detekciji tumora ženskog reproduktivnog sustava). U tom razdoblju napisao je, ili učestvovao u izradi, brojnih znanstvenih radova, objavljenim u najeminentnijim svjetskim časopisima i udžbenicima iz područja ginekologije. Završio je poslijediplomski studij na temu: „Ultrazvuk u kliničkoj medicini“. Njegov rad prepoznat je od strane priznatog stručnjaka, prof. Lawrence Platt-a na 1. Svjetskom kongresu ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu (London, 1991. godine). Od te godine postaje član njegovog tima u probiru raka jajnika („Gilda Radner Ovarian Cancer Detection Program“), u najvećoj privatnoj bolnici zapadne Amerike – „Cedars-Sinai Medical Center“, Beverly Hills, Los Angeles. Uz klinički rad i dalje se bavio znanošću, te objavio 15ak radova na temu ranog otkrivanja tumora jajnika i maternice. Na 3. Svjetskom kongresu (Las Vegas) osvaja 2. mjesto u kategoriji mladih znanstvenika.

Po povratku u Hrvatsku 1996. godine započinje specijalizaciju iz ginekologije u „Klinici za ženske bolesti i porode“, KBC Zagreb. Specijalistički ispit položio je 2001. godine. Uz rad na Odjelu za humanu reprodukciju i endokrinologiju, voditelj je Zavoda za planiranje obitelji u istoj bolnici od 2008. godine.
Stečeno znanje iz područja ultrazvuka i medicinski pomognute oplodnje i dalje nesebično dijeli sa novim naraštajima domaćih i stranih ginekologa na brojnim seminarima, simpozijima i kongresima.

Od 2010. godine prelazi u najveću privatnu polikliniku iz područja ginekologije, porodništva i humane reprodukcije u Hrvatskoj (pod vodstvom prof. Velimira Šimunića, pionira „umjetne oplodnje“ u nas). Subspecijalistički ispit iz humane reprodukcije položio je 2011. godine.
Član je Američkog Instituta za Ultrazvuk u Medicini (AIUM), počasni član Medicinske Akademije sjevernog Čilea od 1991. godine, kao i svih hrvatskih ginekoloških asocijacija.

Predstavnik je Hrvatske u upravnom tijelu („board of directors“) Europske Udruge za kontracepciju od 2006. godine.
Sa tvrtkom „Cook Medical, USA“ sudjeluje u razvoju i primjeni suvremenih katetera za dijagnostiku nepravilnih krvarenja iz maternice i patologije endometrija u neplodnih parova. Na tu temu educira ginekologe diljem Europe.
Od listopada 2015. godine, jedini je ginekolog u Hrvatskoj licenciran od IOTA-e (International Ovarian Tumor Analysis), međunarodne organizacije za ultrazvučnu dijagnostiku novotvorina jajnika.

Kao osnivač ordinacije za ginekologiju, porodništvo i reproduktivnu medicinu “GynNova”, dr Crvenković je pružao usluge pacjenticama u Rovinju od 2013. godine.

Otvaranjem ordinacije za ginekologiju i porodništvo u Zagrebu, 2015. godine, dr Gordan Crvenković želi svo svoje znanje i iskustvo podijeliti sa pacijenticama Zagreba i šire.

Služi se i engleskim i ruskim jezikom.

Pročitajte intervju sa Gordanom Crvenkovićem na wish.hr

Gordan Crvenković je čest gost programa RTL kockica pogledajte neke od emisija.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.