Što je to pomlađivanje rodnice?

Pomlađivanje rodnice dovodi do poboljšanja u seksualnom životu, dokazano je i stoga je vrlo popularna metoda u svijetu kod žena. Postupak pomlađivanja korištenjem vlastite krvi nije više tabu tema već vrlo omiljen zahvat i u općeprihvaćenoj estetskoj medicini zatim ortopediji, oftalmologiji i čak stomatologiji.

Orgazam u seksu – nepresušna tema

Unazad dvije godine metodu pomlađivanja rodnice uveo je u području ginekologije dr Charles Runels američki liječnik koji živi u Alabami i nazvao je popularno “O shot” ili prevedeno “O postupak”. Slovo “O” označava orgazam i samim time objašnjava i svrhu postupka, a to je što bolji, kvalitetniji orgazam.

Isti postupak u Hrvatskoj je prvi uveo liječnik ginekolog dr. Gordan Crvenković i uspješno je provodi u svojoj ordinaciji GynNova u Zagrebu.

Kome je namijenjena PRP metoda

Učestali porodi, pri tome se misli na više od dva poroda, često rezultiraju rastezanjem tkiva rodnice i smanjenjem njena elasticiteta. Sve to utječe na kvalitetu orgazma, spolnu želju, suhoću rodnice, spolni odnosi znaju biti bolni, a utječu i na “bježanje” mokraće i općenito na samopouzdanje kod žena. Zaključno, seksulani odnos sa partnerom u velikoj mjeri trpi.

Poznata je činjenica da oko 45% žena postmenopauzalne dobi ne doživljava vrhunac spolnog doživljaja na način kakav je bio u mlađim godinama. Razlog tome su brojne hormonske promjene karakteristične za stariju dob. Postupak “PRP” odnosno plazma obogaćena trombocitima, u 85% slučajeva učinkovit je u takvim situacijama.

Isti postupak se uspješno koristi i u liječenju inkontinencije mokraće (30% žena u menopauzi), zatim kod lichen sclerosuma (kožna bolest vanjskog spolovila) i kroničnih upalnih promjena rodnice.

Kako se izvodi PRP postupak

Radi se o sastojku u krvi koji se dobije centrifugiranjem vlastite krvi pacijentice (sastojak se odvoji od crvenih krvnih stanica) te se zatim ubrizga u tkivo rodnice. Trombociti sadrže brojne faktore rasta koji pak aktiviraju matične stanice tkiva rodnice. Rezultat toga je obnova tkiva, rast novih stanica, bolja prokrvljenost i osjetljivost pri odnosu. Cijeli postupak traje svega dvadesetak minuta.

Koja je učinkovitost postupka PRP

Dosadašnja iskustva pacijentica potvrđuju da je učinkovitost postupka praktički momentalna i i njihova svakodnevna aktivnost nije ograničena. Istu večer žene mogu imati spolni odnos iako se pravi efekt očekuje kroz 2 do 3 tjedna. Trajanje učinka se procjenjuje na 8 do12 mjeseci, a zahvat je gotovo apsolutno bezbolan (lokalno se aplicira anestetski gel). Zaitsa brzo, bezbolno, učinkovito i dugotrajno.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.