Kako do boljeg sexa?

Dr. Gordan Crvenković opisuje tretmane kako poboljšati spolni život u žena i detalje vezane uz upotrebu metode “PRP” u ostalim ginekološkim indikacijama.

Uvod

Zdravi spolni (seksualni) život se odražava kako na tjelesno tako i na duševno zdravlje. Poremećaji spolnog odnosa, kao što su izostanak orgazma (anorgazmija), bol pri odnosu (dispareunija), smanjena spolna želja (libido) i suhoća rodnice, zajedno sa nekontroliranim “bježanjem” mokraće (inkontinencija) su često posljedica porodjaja i menopauze ( u oko 43% žena). Seksualna disfunkcija u muškaraca i/ili žena se direktno i posljedično odražava na učestalost i intimnost spolnih odnosa i konačno mogu negativno utjecati na obiteljski život i samopouzdanje. Danas su poznate brojne metode poboljšanja seksualnih disfunkcija u muškaraca. Kod žena nije poznata NITI JEDNA.

Trenutno dostupne metode poboljšanja seksualne disfunkcije

Brojni kemijski sastojci su bili korišteni u periuretralno područje (uz mokraćnu cijev) u svrhu poboljšanja inkontinencije i spolne disfunkcije. Kristali kalcijevog hidroksipatita su odobreni kod liječenja stres inkontinencije, ali su se pokazali manje učinkovitima u liječenju seksualnih poremećaja. Injekcije hijaluronske kiseline u područje G (Grafenberg) -točke se u brojnim studijama nisu pokazale kao dovoljno učinkovite i dovele su do potencijalnih komplikacija (urinarna opstrukcija, infekcija, nastanak granuloma).

Hormonski tretmani vaginalnim estrogenskim kremama i transdermalnom primjenom testosterona su u nekim slučajevima dovodile do pojačane dlakavosti, akni, srčanožilnih tegoba i raka dojke.

Prp

U posljednje vrijeme brojne studije su pokazale da je injekcija PRPa (plazme obogaćene trombocitima) siguran i učinkovit tretman u svrhu brzog poboljšanja seksualne funkcije u žena. Uz to niti jedna nuspojava nije primjećena. Tome je pridonijela činjenica da se PRP metoda godinama koristi u ortopediji, sportskoj medicini (Rafael Nadal, Kobe Bryant), stomatologiji, oftalmologiji i brojnim estetkim postupcima (“Vampire face” – Kim Kardashian).

Plazma obogaćena trombocitima se centrifugiranjem izolira iz malog uzorka pacijentičine krvi (10-20 ml). Uz dodatak specijalnog gela (kalcijev klorid ili glukonat) odvoji se plazma od crvenih krvnih zrnaca. Kao takva obogaćena je faktorima rasta koji pak potiču rast matičnih stanica, zacijeljivanje i regeneraciju tkiva. Rast i prokrvljenost tkiva dovodi do njegovog pomladjivanja – obnove stanica. Postupak je apsolutno bezbolan i obzirom da se koristi autologni (vlastiti) pripravak nema kontraindikacija. Plazma se nakon aplikacije anestetskog gela injicira tankom iglicom u područje klitorisa i u prednju stijenku rodnice.

Nakon tretmana pacijentica može momentalno nastaviti sa životnim aktivnostima, uključujući spolni odnos. Učinak u smislu inkontinencije i spolnog uzbudjenja je uslijed povećanja volumena trenutan i traje oko 8-12 mjeseci.

Dosadašnje studije su pokazale 65% poboljšanje zadovoljstva spolnim odnosom nakon jednog tretmana, a u 85-90% nakon dva!

Prp se koristi kod:

– Urinarne inkontinencije
– Smanjene seksualne osjetljivosti i uzbudjenja
– Anorgazmije
– Vaginalne suhoće
– Smanjene spolne želje
– Bolnosti spolnog odnosa
– Lichen sclerosuma (kožna bolest vanjskog spolovila)
– Ožiljaka nakon epiziotomije (reza pri porodjaju)

Zaključak

Iako je ovaj postupak u relativno početnoj fazi (nekoliko Klinika ga primjenjuje u Europi od 2014. godine) rezultati su vrlo obečavajući.

“GynNova” ga jedina primjenjuje u Hrvatskoj. U nadi da ćemo i Vama pomoći kako u poboljšanju kvalitete seksualnog života tako i Vašeg samopouzdanja i odnosa sa partnerom obratite nam se sa povjerenjem.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.