Estetska ginekologija za bolje samopouzdanje žene

Estetski zahvati u ginekologiji

Donedavno je tema estetskih zahvata u ginekologiji, na našem području bila tabu tema. Tek se mali broj žena zbog srama odlučivao otvoreno razgovarati sa svojim prijateljicama ili partnerom, a kamoli s ginekologom. Međutim, novi trendovi u poimanju zdravlja i ljepote (potaknuti iskustvima žena, javnih osoba) rezultirali su sve većim brojem žena koje se odlučuju na estetske zahvate u ginekologiji. Tako je, primjerice, u SAD-u broj žena koje su se podvrgnule nekom od estetskih zahvata genitalnog područja udvostručen u posljednje četiri godine. Sličan se trend danas uočava i u Europi, a s vremenom je i broj postupaka evaluirao, tako da više nije riječ samo o estetskim već i o regenerativnim metodama, odnosno postupcima pomlađivanja tkiva vanjskog spolovila i rodnice. Posljedično je i broj indikacija za ove zahvate proširen.

Razlozi za estetsku ginekologiju

U ordinaciji GynNova najčešći broj razloga za neki od ovih zahvata su:

  • umjerena i srednje teška inkontinencija mokraće,
  • bolni spolni odnosi,
  • suhoća rodnice,
  • oslabljen (ili izostanak) orgazam,
  • korekcija stidnih usana
  • učestale upale rodnice.

„Za niz ovih problema danas postoji rješenje. Razvojem tehnologije dostupne su različite vrste postupaka. Sve su neinvazivne (ili minimalno invazivne), brze, učinkovite i bezbolne“, ističe dr. Gordan Crvenković, dodajući kako takvi postupci ni najmanje ne remete svakodnevnu funkciju žene i ne zahtijevaju oporavak.

Laseri za veće zadovoljstvo

Laser se, pojašnjava dr. Crvenković, koristi za neablativnu kontrakciju tkiva. Kao rezultat penetracije laserskog svjetla dolazi do zadebljanja kolagena u tkivu rodnice i samim time do pojačanog elasticiteta. Promjer rodnice se sužuje i tako smanjuje inkontinencija te pojačava kvaliteta spolnog odnosa.

„O shot“

PRP metoda (TOP – trombocitima obogaćena plazma) postupak je u kojem se vadi krvi iz vene ruke, potom procentrifugira, a dobivena se plazma obogati čimbenicima rasta. Takva plazma se injicira lokalno (mikroinjekcijama) u područje oko mokraćovoda, klitorisa i rodnice. Na se taj način potiče rast matičnih stanica vanjskog spolovila i rodnice i vrlo učinkovito poboljšava stanje inkontinencije, orgazam (postupak „O shot“), pomlađivanje rodnice i imunitet tkiva. Postupak je bezbolan i brz, u 85 % slučajeva učinkovit.

Radiofrekvencija obnavlja sluznicu

Radiofrekvencija (PhysioVag, ThermiVa) je metoda kojom se primjenom topline potiče bolja prokrvljenost tkiva i potiče rast novih stanica, objašnjava dr. Crvenković, ističući kako se tako posljedično obnavlja sluznica, a postupak se pokazao posebno učinkovitim u modeliranju vanjskog spolovila i smanjenju (i povećanju) velikih stidnih usana.

„Za kraj svakako treba napomenuti da ovi postupci i njihovi rezultati, koji su potvrđeni iskustvom pacijentica, osim estetskog i regenerativnog učinka, imaju i veliki pozitivni utjecaj na samopouzdanje žene i odnos s partnerom i okolinom“, zaključuje dr. Crvenković, napominjući kako rješavanje ginekoloških problema uvelike utječe na kvalitetu života, čega su svjesni u ordinaciji GynNova gdje je prioritet zdravlje, zadovoljstvo i produžena mladost.

Izvor: estetica.hr

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.