Novo u Gynnovi za Vašu bezbrižnu trudnoću

TRANQUILITY

Zašto je Tranquility najbolji neinvazivan prenatalni test?
U usporedbi s drugim NIPT testovima, Tranquility je najbolji test na hrvatskom tržištu za otkrivanje fetalnih kromosomopatija iz sljedećih razloga:
može otkriti trisomije i monosomije kromosoma, ali i različite mikrodelecije;
najtočniji test: visokoosjetljivost i visokospecifičnost > 99,9 %;
najbrži rezultati (5-7 radnih dana);
jedini ima CE-IVD oznaku za kromosome 21, 18 i 13;
švicarska kvaliteta – analiza uzorka provodi se u Ženevi;
pokriveni troškovi amniocenteze kod liječnika po izboru pacijentice i pokriveni troškovi kariotipizacije (u slučaju dobivanja pozitivnog rezultata testa Tranquility).

Što može otkriti Tranquility?
Test Tranquility služi za otkrivanje trisomija kromosoma: trisomija 21 (Downov sindrom), trisomija 18 (Edwardsov sindrom) i trisomija 13 (Patauov sindrom), poremećaja broja spolnih kromosoma (trisomija X te Jacobsin, Klinefelterov i Turnerov sindrom) te različitih mikrodelecija (npr. DiGeorgeov sindrom, Prader-Willijev sindrom i Angelmanov sindrom, monosomija 1p36, sindrom mačjeg plača, Wolf-Hirschhornov sindrom). Također, test može otkriti i spol Vašeg djeteta.

Kome je namijenjen Tranquility?
Tranquility je namijenjen svim trudnicama koje žele izbjeći nepotrebnu, a rizičnu amniocentezu. U slučaju jednoplodne trudnoće, test se može napraviti već od 10. tjedna trudnoće, a u slučaju blizanačke trudnoće od 12. tjedna trudnoće. Također, Tranquility je pogodan i u slučaju medicinski potpomognute oplodnje, neovisno o tome je li jajna stanica donirana ili nije.

Što je potrebno za izvođenje testa Tranquility?
Tranquility se izvodi na uzorku krvi trudnice dobivenim uobičajenim vađenjem krvi.

Gdje se provodi analiza uzorka krvi?
Tranquility je proizvod švicarske kompanije Genoma, a analiza uzorka provodi se u Genominom najsuvremenijem, vrhunski opremljenom laboratoriju u Ženevi.

Koju tehnologiju koristi Tranquility za analizu uzorka krvi?
Analiza krvi trudnice odnosi se na genetičku analizu DNK prisutne u krvi. Za brojanje kopija kromosoma (DNK) Tranquility koristi najnapredniju, najnoviju i najbolju trenutno dostupnu tehnologiju za genetičku analizu: tzv. sekvenciranje nove generacije (engl. NGS = „Next Generation Sequencing“) ili masivno paralelno sekvenciranje. Ovom metodom sekvenciraju se svi kromosomi, tj. cijeli genom djeteta. Nakon sekvenciranja DNK, računalni algoritam određuje prisutnost prevelikog ili premalog broja kopija kromosoma. Ako je izračunati broj kopija kromosoma veći od očekivanog broja kromosoma, tada je otkrivena aneuploidija, a ako je izračunati broj kromosoma manji od očekivanog broja kromosoma, tada je otkrivena monosomija.

Koje su karakteristike testa Tranquility?
Tranquility je najprecizniji i najtočniji neinvazivan prenatalni test (NIPT) koji Vam pruža visokopouzdane rezultate. Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji i najosjetljivijoj opremi, najvažnije karakteristike testa Tranquility su visokoosjetljivost i visokospecifičnost.
Visokoosjetljivost (> 99,9 %) se odnosi na visoku sposobnost testa Tranquility da izbjegne lažno negativne rezultate. Do njih dolazi kad test pokaže negativan rezultat (poremećaji nisu otkriveni), a beba zapravo ima poremećaj koji se testira.
Visokospecifičnost (> 99,9 %) se odnosi na sposobnost testa Tranquility da izbjegne lažno pozitivne rezultate. Lažno pozitivni rezultati dovode do nepotrebne i rizične amniocenteze, kad beba zapravo nema poremećaj koji se testira.

Zahvaljujući izrazito visokoj osjetljivosti (> 99,9 %) i izrazito visokoj specifičnosti (>99,9 %) ovog testa, vjerojatnost dobivanja lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata izrazito je mala. Ta je točnost za Vas od izuzetne važnosti. Na taj način, u slučaju negativnog rezultata, test Tranquility omogućit će Vam da izbjegnete amniocentezu, postupak s visokim rizikom od pobačaja. U slučaju pozitivnog rezultata, trebalo bi razmotriti dijagnostičke postupke (npr. amniocenteza ili biopsija korionskih resica).

Koje oznake kvalitete ima Tranquility?
Tranquility je jedini NIPT test na hrvatskom tržištu koji ima CE-IVD oznaku za kromosome 21, 18 i 13, što je dokaz je usklađenosti s direktivom EU IVD 98/79/EC.

Koje su prednosti testa Tranquility u usporedbi s ranim kombiniranim probirom?
Tranquility je jednostavan: potreban je samo uzorak Vaše krvi, koji se može uzeti u ordinaciji Vašeg liječnika.
Tranquility je 100 % siguran: nema apsolutno nikakvog rizika za Vaše dijete niti nikakvih nuspojava.
Tranquility Vam omogućava izbjegavanje nepotrebne, a rizične amniocenteze, uz dobivanje visokopouzdanih rezultata.
Tranquility Vam pruža visokopouzdane rezultate: karakteristike testa Tranquility su visokoosjetljivost (> 99,9 %) i visokospecifičnost (> 99,9 %).
Tranquility koristi najnapredniju, najnoviju i najbolju trenutno dostupnu tehnologiju za genetičku analizu: sekvenciranje nove generacije ili masivno paralelno sekvenciranje, tehnologiju kojom se pretražuje cijeli genom djeteta.
S testom Tranquility nema dugog čekanja: rezultate ćete dobiti u roku od samo 5-7 radnih dana od primitka uzroka u laboratorij.
Tranquility možete napraviti već od 10. tjedna trudnoće za jednoplodnu trudnoću, a od 12. tjedna trudnoće za višeplodnu trudnoću.

Tranquility – za Vašu bezbrižnu trudnoću!

Više informacija o testu Tranquility možete pronaći na internetskoj stranici www.genoma.com.

Saznajte jeste li kandidatkinja za ovaj tretman?

Ispunite kratki upitnik, recite nam koji vas simptomi muče i naš će vam doktor u kratkom vremenu odgovoriti o najboljem načinu rješavanja vaših problema.

Ispunite upitnik